Дивовижні банани

Дивовижні банани

Дивовижні властивості бананів не обмежуються їх користю, як продукту харчування.

 Зробіть маску для обличчя

Хороша альтернатива магазинним засобам, яка зволожить і пом'якшить шкіру. Розімніть стиглий банан, щоб вийшла паста, і нанесіть тонким шаром на обличчя і шию. Потримайте маску 10-20 хвилин, а потім змийте прохолодною водою. Щоб отримати ще більше зволоження, змішайте банан з чвертю чашки несолодкого йогурту і двома столовими ложками меду, інформує Ukr.Media.

Відполіруйте срібний посуд і шкіряне взуття

Звучить як жарт, але бананова шкірка дійсно допомагає повернути блиск сріблу і шкірі. Видаліть зайві волокна з внутрішньої сторони шкірки і натирайте нею поверхню посуду або взуття. Потім витріть паперовим рушником або м'якою ганчіркою. Лайфхак можна також використовувати, щоб повернути блиск шкіряним меблям.

Читайте також: Урологічні операції

Зробіть м'ясо ніжнішим

Просто покладіть в сковороду разом із цим продуктом шкірку від стиглого банана і готуйте як зазвичай. Ензими, які в ній містяться, допоможуть розщепити білки в м'ясі і розм'якшити його під час смаження. Смак страви від цього не зміниться.

Освіжіть кімнатні рослини

Якщо листя домашніх квітів потьмяніло і припадає пилом, не поспішайте обприскувати його водою: це тільки розмаже по ним бруд. Замість цього протріть кожен листочок внутрішньою стороною бананової шкірки, і вони засяють.

Відженіть тлю в саду

Зарийте висушені шматочки бананової шкірки на глибині 2-5 сантиметрів навколо рослини, яку атакувала тля, і незабаром шкідники зникнуть. Шкірку цілком і м'якуш краще не використовувати: гризуни та інші тварини можуть порахувати їх смачними ласощами і викопати.

Підгодуйте посадки

У бананах і їх оболонці багато калію — важливої поживної речовини, яка корисна і для вас, і для вашого саду. Підживлення можна зробити двома способами. Перший: висушити шкірку, подрібнити в блендері і додавати в землю під час посадки — просто насипте щіпку в ямку, перед тим як опустити в неї рослину. Другий спосіб — зробити пюре зі свіжої шкірки з водою і використовувати як рідке добриво.

Заспокойте шкіру при опіках і подряпинах

Бананова шкірка володіє протизапальними властивостями, а значить, буде корисною, якщо вас вкусила комаха або ви подряпалися, обпеклися кропивою або обгоріли на сонці. Покладіть шкірку на постраждалу зону і злегка притисніть. Тримайте, поки не відчуєте полегшення, час від часу змінюючи компрес.

Прискорте дозрівання овочів і фруктів

Стиглі банани виробляють газ етилен, який провокує дозрівання. Тому, якщо вам потрібно, щоб якийсь овоч дозрів швидше, покладіть його в паперовий пакет разом з бананом.

Освітліть зуби

Після того як почистили зуби, потріть їх протягом пари хвилин шкіркою банана. У ній міститься лимонна кислота, яка м'яко відбілює емаль.

Вийміть скалку

На півгодини прикладіть до потерпілого місця бананову шкірку її внутрішньою поверхнею. Ензими, що містяться у ній, зруйнують зв'язки між білками верхнього шару шкіри, після чого навіть глибоко застряглі занози витягнуться без проблем.

Полегшіть печію

Банани — лужний продукт, а луг нейтралізує кислоту в шлунку. Якщо ви страждаєте від печії, обов'язково додайте ці фрукти в свій щоденний раціон. Наприклад, з'їдайте банан після сніданку, щоб захистити стінки шлунка на весь день.

Читайте також