Чому ковбасу нарізають під кутом
Нарізання ковбаси під кутом - не просто естетика чи кулінарна традиція. Вона обумовлена технологічним процесом.
Любителям такого смаколику Gazeta.ua розповість, чому потрібно різати ковбасу саме під кутом, а не кружальцями.
Окрім привабливого вигляду, такі шматочки мають абсолютно інший смак. Зріз ковбаси під кутом показує склад виробу, наскільки він пісний чи жирний. Саме овальний зріз дозволяє визначити ковбасний виріб і його якість.
Нарізка під кутом створює ілюзію, що ковбаси більше, ніж є насправді. Якщо нарізати ковбасу рівно, то для одного бутерброда потрібно три шматки. Якщо нарізати її під кутом, достатньо буде одного чи двох шматочків. Навіть продавці використовують цю хитрість. Візуально надріз палки ковбаси навскіс створює ефект більшої довжини. І палка ковбаси здається більшою. Таку легше продати. Втім, це нешкідливий маркетинговий прийом.