Британець Гаррі Поттер продав книгу про

Британець Гаррі Поттер продав книгу про "магічного тезку" за 37 тисяч доларів

Британець, якого офіційно звати Гаррі Поттер, продав перше видання книги Джоан Роулінг про однойменного чарівника за 27,5 тисячі фунтів стерлінгів (приблизно 37 тисяч доларів).

Про це 14 жовтня повідомила пресслужба аукціонного будинку Hansons Auctioneers.

Як виявилося, реальний Гаррі Поттер народився в графстві Гемпшир, йому 33 роки, він батько трьох дітей. Чоловік працює менеджером з продажу, любить втілюватися в образ Поттера і читати книги про знаменитого чарівника.

Британець Гаррі Поттер продав книгу про "магічного тезку" за 37 тисяч доларівHansons Auctioneers

За даними аукціонного будинку, рідкісний екземпляр книги "Гаррі Поттер і філософський камінь" він продав попри те, що книга буда зачитана практично до дірок. Це одна з 500 перших випущених друкованих копій знаменитої книги Джоан Роулінг, яку Гаррі подарував його батько у восьмирічному віці. Про неї батько почув по радіо й одразу поїхав у книжний магазин, щоб придбати її для свого сина-тезки — головного героя серії романів Джоан Роулінг, та доньки Кетті.

Британець Гаррі Поттер продав книгу про "магічного тезку" за 37 тисяч доларівHansons Auctioneers

"Книга посідала почесне місце на підвіконні біля мого ліжка, і зрештою до неї приєдналася вся колекція. Для нас це було скарбом задовго до того, як вона здобула цінність для решти світу", — згадує Гаррі.

Він зізнався, що ніхто не вірить, що це його справжнє ім'я.

"Коли я в юності грав у футбол, суддя пригрозив мені червоною карткою за те, що я сказав, що мене звуть Гаррі Поттер. Коли я зустрів свою дружину Філіпу на відпочинку в Греції, вона теж мені не повірила. Коли мій нинішній бос дізнався, що мене звуть Гаррі Поттер, він сказав, що повинен платити мені більше, тому що люди завжди будуть пам'ятати мене", — розповів британець.

Дохід від продажу книги Гаррі Поттер поділить зі своєю 36-річною сестрою, бухгалтером і мамою. Свою частку чоловік планує витратити на виконання останньої волі батька, який помер у 2017 році, — той побажав, щоб його кремували, а прах розвіяли над Африкою.

"Я щасливий, що книга продана. Ми плануємо витратити гроші, щоб доставити прах батька в Кенію", — сказав Поттер

Читайте також