Амстердам посилить боротьбу з надмірним туризмом

Амстердам посилить боротьбу з надмірним туризмом

Міська влада Амстердама заборонила будівництво нових готелів у популярному «місті-тусовщику», а також обмежила загальну кількість готельних ночей для туристів до 20 мільйонів на рік, повідомляє Україна молода, посилаючись на сайт муніципалітету.

Зауважимо, що політика щодо будівництва нових готелів у Амстердамі й раніше була суворою. Зокрема, у 2017 рік погодили будівництво лише трьох готелів. Проте в місті досі залишаються готелі, що будуються. Вони отримали дозвіл на будівництво раніше. Загалом це 26 закладів. Відтепер новий готель можна буде побудувати лише у разі, якщо звільниться місце, тобто закриється якийсь із тих готелів, що вже існує.

Збільшувати кількість спальних місць не можна. Також новий заклад повинен бути екологічнішим за попередній. Крім того, мерія закликала власників обирати місце поза центром міста.

Також Амстердам постановив, що кількість туристичних ночівель не може перевищувати загалом 20 мільйонів. Цього вимагали жителі міста. У 2013 році кількість ночей, які туристи провели в готелях Амстердаму, становила понад 20,6 млн, не враховуючи круїзні ночі.

Цікавий факт: Амстердам став жертвою власної популярності, адже щороку його відвідує 20 мільйонів людей, деяких приваблює репутація «міста-тусовщика». До того ж місто вже давно намагається приборкати хуліганство туристів, як-от парубоцькі вечірки, особливо у кварталі Червоних ліхтарів, де працюють секс-працівниці.

Також міська влада Амстердама закрила термінал у центрі міста для круїзних лайнерів, щоб стримати масовий туризм і зменшити забруднення. Дослідження 2021 року показало, що один великий круїзний лайнер виробляє такий самий рівень оксидів азоту за один день, як і 30 тисяч вантажівок.

Читайте також