7 корисних продуктів для розрідження крові

7 корисних продуктів для розрідження крові

Густа і в’язка кров небезпечна для життя, оскільки провокує уповільнений кровотік, кисневе голодування внутрішніх органів і утворення тромбів. Дізнайтеся, які продукти допоможуть запобігти проблемі.

Щоб уникнути негативних наслідків від в’язкості крові, лікарі зазвичай призначають препарати для її розрідження. Однак на початкових стадіях хвороби або для профілактики краще не балуватися ліками. Замість цього фахівці рекомендують змінити раціон. Як відомо, на початку хвороби деякі препарати, навпаки, можуть збільшити ризик кровотечі та навіть інсульту. В якості заміни засобів підійде лужна їжа, яка бореться з окисними процесами в крові. Та й для загального самопочуття такі продукти у два рази корисніше лікарських засобів, оскільки не просто усувають симптоми, але і допомагають нейтралізувати причину патології.

Які продукти допомагають розріджувати кров?

Вода

Зневоднення збільшує ризик згущення крові та тромбозу. Намагайтеся регулярно пити воду протягом дня — не менше 2-х літрів. Кращими рідинами для гідратації також вважаються свіжовичавлені соки, оскільки у них високий лужний ефект.

Куркума

Має протизапальні властивості, покращує обмін речовин і запобігає розвитку серцево-судинних захворювань. Пряність завчасно перешкоджає згортанню крові та діє як антиагрегант.

Часник

Вважається одним з найефективніших продуктів для профілактики тромбозу. Часник знижує рівень тригліцеридів в крові, захищає серце і судини від впливу вільних радикалів.

Імбир

Позитивно впливає на агрегацію тромбоцитів, тим самим покращуючи процес розрідження крові. У імбиру є природна кислота саліцилат, завдяки якій він бореться із запаленнями та перешкоджає утворенню тромбів.

Ананас

У ананасах міститься велика кількість вітамінів (А В1, В2, В3, В6, В9, С, Е, РР) і мікроелементів (калій, магній, кальцій, фосфор, залізо), які важливі для здоров’я людини в цілому. Але особливу роль відіграє речовина бромелайн — це природний розчинник крові, що зменшує липкість тромбоцитів.

Сезонні фрукти та овочі

Вживання сезонних фруктів і овочів забезпечує нас необхідними вітамінами та допомагає запобігати розвиткові тромбозу. Вони очищають кров від токсинів, збагачують корисними мінералами та розріджують кров.

Пекучий перець

У народній медицині пекучий перець є швидкодіючим антикоагулянтом. Він протистоїть з’єднанню клітин крові, які можуть спровокувати виникнення тромбів. У деяких дослідженнях вчених навіть відзначається, що вживання великої кількості перцю здатне руйнувати тромби. Але варто пам’ятати, що це не дуже безпечно для шлунка. Тому перед будь-якими лікувальними маніпуляціями слід проконсультуватися з лікарем.

Читайте також