Замах на міського голову Костополя: у поліції є версії

Замах на міського голову Костополя: у поліції є версії

Уночі невідомі підкинули дві гранати під приватний будинок в.о міського голови Костополя Давида Дідуха. Одна з них — розірвалася. Правоохоронці розшукують причетних.

Як повідомили у поліції, про вибух біля свого будинку Давид Дідух повідомив поліцію близько четвертої ранку.

- Поліцейські встановили, що внаслідок вибуху, який стався о третій годині, пошкоджені ворота приватного будинку та службовий автомобіль Skoda Fabia, який був припаркований на вулиці за парканом. Під час обстеження території, вибухотехніки виявили уламки від розірваного боєприпасу. Попередньо — це була граната "Ф-1", - кажуть у поліції.

Окрім того, під колесом легковика поліцейські виявили ще одну таку ж гранату із запалом, "її фахівці привели у безпечний стан".

Суспільному Давид Дідух розповів, що в момент, коли пролунав вибух, він спав.

- Просто почув звук і все, викликав поліцію. З пошкоджень майна — нічого значного. Машина — але пошкодження незначні. Зараз іде слідство, тому я коментарів ніяких давати не буду, — зазначив в.о. міського голови Костополя.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за двома статтями — умисне знищення або пошкодження майна, що належить службовій особі чи громадянинові, який виконує громадський обов'язок, у зв'язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю, вчинене шляхом вибуху та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

- Поліцейські розглядають різні версії скоєння злочину, зокрема й пов’язані з виконанням посадовцем службових обов’язків. Зловмисника встановлюють, — додали у поліції.

Читайте також