Як алергікам пережити весняне цвітіння: п`ять золотих порад

Як алергікам пережити весняне цвітіння: п`ять золотих порад

З приходом весни від цвітіння дерев та квітів найбільше страждають алергіки. Щоб зміцнити імунітет, варто знати, як впоратися з подразненням алергенів, пише pixelinform.

На цьому етапі вашій імунній системі необхідні вітаміни, мінерали, жирні кислоти, амінокислоти та мікроелементи. У раціоні обов'язково повинні бути присутні овочі та фрукти, м'ясо та риба, а також молочні продукти.

Попередьте ускладнення

Обов'язково провітрюйте приміщення, але відкривайте вікна лише після дощу або у вечірній час, коли пилок осідає. Крім провітрювання, займайтеся вологим прибиранням.

Намагайтеся частіше мити руки, а після повернення з вулиці обов'язково мийте і голову. Не носіть вуличний одяг вдома і періть його якнайчастіше.

Під час сезону цвітіння не варто перевантажувати себе фізичними вправами.

Також корисно промивати ніс соляним розчином для його очищення.

Щовесни через алергію на цвіт для алергіків вихід на вулицю стає випробуванням через постійне чхання і сльозоточивість. Алергія на пилок дерев — поліноз, починається навесні, як зацвітають береза, ліщина, вільха. Пік захворюваності припадає на кінець квітня — тоді цвітуть в'яз, клен, ясен, тополя, верба. Йде на спад у травні, коли квітнуть бузок, яблуня, дуб і хвойні дерева.

Недуга проявляється незалежно від віку й статі. Чхання та закладений ніс часто плутають із застудою. Остання зазвичай триває не більш як два тижні, натомість алергія — кілька місяців.

Читайте також