Старіє шкіра — в організмі накопичилися токсини

Старіє шкіра — в організмі накопичилися токсини

Є п’ять основних причин, від яких залежать краса і молодість нашої шкіри і які найперше впливають на її старіння, пише Високий замок

1. Вода. Коли астронавти шукають життя на інших планетах, вони передусім шукають там воду. Без води не може жити жодна жива істота, нестача вологи спричинює лущення шкіри і появу на ній зморщок. Часте й у великій кількості пиття не допоможе забезпечити шкіру потрібною водою, недостатньо і простого вмивання. Тому що зневоднена шкіра з часом змінює свою структуру, тож треба неодмінно зволожувати її засобами, які захоплюють і втримують молекули води. Зволожувальні засоби бувають такими, які закупорюють (створюють на поверхні шкіри плівку, що не дає волозі випаровуватися), власне зволожувальними і біодермально-активними (відновлюють роговий шар шкіри і підвищують її захист).

2. Сонце. Без сонця життя на землі було б неможливим, від нестачі сонячного світла навіть виникає депресія, але все, як то кажуть, добре в міру. Під впливом сонячних променів клітини шкіри починають працювати в умовах окислювального стресу, а тому сама шкіра грубшає і втрачає свою еластичність. Так, до 30?40 років порушення пігментації шкіри призводить до жовтуватого відтінку і появи судинних зірочок на обличчі. Після 40 років зморшки з’являються вже по всьому обличчю. Звичайно ж, слід користуватися сонцезахисними кремами, але не лише влітку. І навесні, і восени потрібно захищати свою шкіру від дії ультрафіолетових променів. Не рекомендовано засмагати з 11-ї до 17-ї.

3. Стрес. Є такий вислів: «Усі хвороби зумовлює стрес». Життєві хвилювання не минають безслідно. Вони накопичуються в організмі, призводять до розладу нервової системи і негативно впливають на стан шкіри. За нинішнього темпу життя не нервувати неможливо, а тому пийте чай із м’ятою, а для шкіри влаштуйте льодовий масаж. Для цього заздалегідь заморозьте настій шавлії та ромашки і зранку протирайте обличчя таким крижаним кубиком. Завдяки такому масажу поліпшиться кровообіг, підтягнеться шкіра.

4. Цигарки. У разі постійного куріння знижується пружність шкіри, вона недоотримує достатньої кількості кисню і поживних речовин. У курців зазвичай колір обличчя стає сірим, а сама шкіра зів'ялою і обвислою.

5. Токсини. Токсини накопичуються в організмі, а це спричиняє проблеми з травленням, збільшення маси тіла, погіршення стану волосся. Від токсичного перевантаження організму страждає сполучна тканина — шкіра втрачає свою пружність та еластичність. Очищаючи організм від токсинів, ми допомагаємо прискорити метаболізм і поліпшити стан шкіри. Потрібно мати на увазі, що і дефіцит вітамінів підвищує ризик передчасного старіння шкіри. Вітамін Е, наприклад, недаремно називають вітаміном краси, адже він запобігає руйнівній дії окисних радикалів і тим самим перешкоджає старінню. Хоч яким би різноманітним було харчування, проте навесні в період авітамінозу обов’язково потрібно приймати вітамінні препарати.

Читайте також