Повернувся з полону та служить у ТЦК на Дубенщині

Повернувся з полону та служить у ТЦК на Дубенщині

27-річний військовослужбовець Володимир з позивним "Чепа" півтора місяця перебував у російському полоні. Нині чоловік працює в Дубенському терцентрі комплектування та соціальної підтримки. Військовик планує повернутися на фронт після проходження реабілітації.

Володимир родом зі Львова. Він приєднався до лав ЗСУ 24 лютого 2022 року. Служив кулеметником у 24-й окремій механізованій бригаді імені Короля Данила. Військовик розповів, що потрапив у полон на Харківщині біля села Піски-Радьківські, яке було в окупації до кінця вересня 2022 року.

- Під час ведення бойових дій нашу позицію обстріляли з бронетранспортера. Під час відступу на свої позиції мене помітив ворог. Поставили на коліна і прострелили ліву ногу. Після цього вони мене доправляли до госпіталю. Як завжди буває — били, і вибили щелепу, — пригадав Володимир.

Як розповідає боєць, спочатку росіяни його тримали у місті Сватове на Луганщині. В полоні військовослужбовець пробув півтора місяця.

- Перший тиждень був надзвичайно жахливий. Не давали знеболювального, постійно били. Довели психологічно. Казали, ми потім вас перекинемо кудись далі й будете сидіти тут довго і весело. Потім нас переправили в Курськ, після того в Севастополь. Обмін відбувався на умовній точці між Херсонською і Миколаївською областями. Тоді Херсон ще був під ними, і нас обміняли, — розповів військовослужбовець. - Зараз я несу службу в Дубенському ТЦК СП. Вивчаю нові обов’язки та паралельно проходжу реабілітацію. Буду займатися оповіщенням і нестиму наряди. А далі – якщо дозволить здоров’я, планую повернутися.

Читайте також