Життя за «лайк»

Життя за «лайк»

Недобудований навчальний корпус Рівненського державного гуманітарного університету, що на вулиці Пластовій у Рівному, приваблює не лише безхатьків, але й підлітків. Волоцюги там розкладають багаття, щоб зігрітись. А підлітки забираються на поверхи для екстриму або ж щоб сфотографуватись, а потім ці фото виставити в соцмережі.

Для 15-річної учениці 10-го класу економіко-правового ліцею фотографування на цій недобудові виявилось фатальним.

У поліції повідомили, що того дня (минулої неділі) на даху недобудованого гуртожитку були дві 15?річні рівнянки, учениці 10-го класу. Одна із дівчат під час фотографування не втрималась і впала. Від отриманих травм загинула на місці події: медики швидкої допомоги лише констатували смерть школярки.

Відомо, що загибла проживала із матір’ю, у сім’ї була єдиною дитиною. В економіко-правовому ліцеї дівчину характеризують як хорошу ученицю. Сім’я на обліку не перебувала й раніше в поле зору правоохоронців не потрапляла.

Щодо другої дівчини, яка була на даху гуртожитку, то вона навчається у ЗОШ №4.

Слідчі кваліфікують цю подію як нещасний випадок та проводять досудове розслідування за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України.

Ситуацію прокоментував заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко:

— На жаль, це уже не перший випадок за багато років. Балансоутримувач відповідає за консервацію та збереження цього об’єкта. Недобудовані приміщення є державною власністю, яка перебуває на балансі РДГУ. Тому відповідальність лежить на університеті та Міністерстві освіти і науки.

У Рівненському державному гуманітарному університеті кажуть, що будівля не охороняється, оскільки посада сторожа не передбачена. Проректор РДГУ Володимир Гавриш у коментарі Суспільному зазначив, що грошей на вирішення проблеми сам заклад не має, тож звертатимуться у профільне міністерство.

Читайте також