Прикордонники Рівненщини контрабанду за хабар

Прикордонники Рівненщини контрабанду за хабар

Посадовці одного з прикордонних пунктів на Рівненщині «кришували» незаконне переміщення з Білорусі товарів, що підлягали розмитненню. У справі фігурують 15 осіб. Прикордонникам давали хабара, щоб вони пропускали цигарки та бурштин по «зеленому кордону». Затримання проводила СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що 15 фігурантів справи, серед яких посадові особи Держприкордонслужби, організували канал незаконного переміщення товару у нашу країну. Товар вони складували в одному з державних лісгоспів для подальшої реалізації по всій території країни.

Правоохоронці задокументували низку епізодів, зокрема, отримання грошей військовослужбовцями прикордонної служби, а також надання хабарів посадовцю ДПСУ.

Кількох фігурантів було затримано під час надання хабара.

За результатами проведених слідчих дій на території Рівненської та Волинської областей вилучено понад 75 тисяч пачок цигарок, ввезених з Білорусі, та бурштин-сирець вагою майже п’ять кілограмів. Правоохоронці також блокували спробу переправлення через митну територію України ще 225 тисяч пачок тютюнових виробів іноземного виробництва.

Читайте також