Жителька Рівненщини ошукала одеських підприємців на понад 700 тисяч

Жителька Рівненщини ошукала одеських підприємців на понад 700 тисяч

Упродовж чотирьох місяців жителька Рівненщини замовляла взуття з гуртової онлайн-крамниці одеситів й надсилала продавцям фейкові квитанції про оплату. Таким чином вона отримала безкоштовно товар на понад 700 тисяч гривень.

Як повідомили у поліції, до них звернулась підприємиця, яка розповіла, що зі своїм чоловіком тривалий час відправляла одній жінці свій товар. Згодом, при перевірці рахунків ФОП, виявила нестачу грошей, а саме — відсутність надходжень плати від цієї клієнтки.

- Правоохоронці викрили зловмисницю, якою виявилася 25-річна жителька Рівненщини, та припинили її протиправну діяльність. Вони встановили, що дівчина наприкінці 2023 року в одному з месенджерів натрапила на оптову онлайн-крамницю одеситів з продажу взуття і здійснила перше замовлення, яке добросовісно оплатила. Втім, впродовж наступних чотирьох місяців вона ще 23 рази купувала товар в тому ж магазині, але вже вдаючись до махінацій, - кажуть у поліції.

Підозрювана купувала різну кількість взуття, а при спілкуванні з чоловіком власниці, який займався оформленням та відправкою замовлень, наполягала на повній передоплаті за товар. Жителька Рівненщини відправляла фото фейкових квитанцій про нібито успішні перекази грошей, яких не робила, а скасовувала в останній момент.

За даними поліції, продавці, не перевіряючи надходження коштів, надіслали поштою клієнтці 2100 пар взуття на загальну суму понад 700 тисяч гривень. Товар жінка отримувала на пошті, а потім продавала вже у своїй онлайн-крамниці.

Під час обшуку за місцем проживання дівчини вилучили понад 1200 пар взуття, які вона незаконно придбала та не встигла продати, а також банківську картку й мобільний телефон з інформацією, що підтвердила її дії.

Їй повідомили про підозру. За фактом шахрайства жительці Рівненщини загрожує штраф від 51 тис. до 72 тис. гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Читайте також