На Рівненщині зрадник правоохоронець «зливав» ворогу розвідінформацію

На Рівненщині зрадник правоохоронець «зливав» ворогу розвідінформацію

На Рівненщині судитимуть правоохоронця, який, за інформацією слідства, передавав дані про українських військових та атомну електростанцію у Вараші. Такі відомості він надсилав своїм родичам, які проживають на окупованій Луганщині та РФ.

Як повідомила речниця СБУ в області Анна Свінціцька-Савчук, СБУ викрили правоохоронця, який проходив службу на одному зі стратегічних об’єктів Рівенщини та передавав росіянам розвідінформацію.

- Зловмисник має двох рідних братів, які є проросійськи налаштованими особами. Один з них проживає в РФ, а інший – на тимчасово окупованій території Луганської області. Підозрюваний перебував на постійному зв’язку з ними та передавав дані про переміщення особового складу Сил оборони та військової техніки поблизу білоруського кордону. Крім того, родичів також цікавили установчі дані військовослужбовців, з якими він проходить службу, — зазначила речниця.

Під час обшуку, правоохоронці вилучили телефон із доказами таких фактів.

За даними ДБР, племінник підозрюваного служить у так званій міліції ЛНР.

Чоловік з квітня 2023 року фотографував контрольно-пропускні пункти та окремі ділянки Рівненської АЕС, до яких мав доступ.

Правоохоронця судитимуть за поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років.

Читайте також