Жінки врятували пенсіонера, який знепритомнів у тролейбусі у Рівному

Жінки врятували пенсіонера, який знепритомнів у тролейбусі у Рівному

Поїздка у тролейбусі для пенсіонера з Рівного могла бути останньою. Чоловіку, який раніше переніс інфаркт та інсульт, стало погано і він знепритомнів. Це побачила молода жінка, яка була поруч з ним. Вона відразу кинулась на допомогу пенсіонеру.

Слухачка Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Ольга Ніколайчук того дня добиралася на заняття тролейбусом, коли чоловік пенсійного віку, який стояв поруч, раптово почав падати. Дехто з пасажирів розгубився, дехто злякався, а хтось нічого не зрозумів – не зрушили з місця, немов заціпеніли. Першою на допомогу пенсіонеру, котрий знепритомнів, кинулася Оля. Потім з іншого кінця тролейбуса їй на допомогу прийшла ще одна жінка. Як з’ясувалося пізніше, це була викладачка Рівненського центру ПТО ДСЗ Валентина Балацька Удвох вони підняли чоловіка і всадили у крісло. Пенсіонер то втрачав свідомість, то приходив до тями і було видно, що якнайшвидше потребує допомоги медиків.

– Ми почали гукати кондуктору, щоб зупинили тролейбус, бо треба людину вивести з транспорту і викликати «швидку», – розповідає Оля Ніколайчук.

На зупинці "Ринок" ще один пасажир допоміг жінкам вивести пенсіонера на тротуар. Рятівниці одразу викликали «швидку» і в очікуванні медиків надавали посильну домедичну допомогу.

– Дуже важливо до приїзду швидкої підтримувати з потерпілим контакт, переконатися, що у його дихальних шляхах немає сторонніх предметів, дізнатися, які у нього були проблеми зі здоров’ям, щоб, викликаючи медиків, можна було їх зорієнтувати, до кого вони їдуть. У цьому випадку виявилося, що пенсіонер вже пережив інфаркт та інсульт. За десять хвилин приїхала «швидка», і медики підтвердили, що у пенсіонера інфаркт, – розповідає Валентина Балацька.

Жінкам вдалося врятувати життя чоловіку, бо раніше вони пройшли курси з надання домедичної допомоги.

Читайте також