Замість десяти – п’ятнадцять років ув’язнення

Замість десяти – п’ятнадцять років ув’язнення

Засідання Рівненського апеляційного суду чекали як рідні убитого 45-річного мешканця Ковеля Володимира Кузьминця, так і батьки двох 20-річних мешканців Дубровиці - Рувима Дубінця, та Костянтина Острівця, яких обвинувачено у скоєнні вбивства.

Річ у тім, що Сарненським місцевим судом хлопці були засуджені до десяти років позбавлення волі. Проте прокуратура, яка підтримувала державне обвинувачення, та 79-річний Олександр Кузьминець, батько загиблого, таким вироком були не задоволені, бо вважали його "м’яким". Натомість батьки засуджених хлопців – суворим. Мовляв, їхні діти не якісь рецидивісти, це – помилка їхнього життя, вони це визнали. І термін десять років – достатній для виправлення.

Нагадаємо, цей злочин стався ще у 2018 році. Двоє 17-річних хлопців зустрілись із Володимиром, яким приїхав до них на своєму автомобілі. Молодики нібито вимагали повернути їм борг за раніше придбаний бурштин – дві тисячі доларів. Потім кілка разів вдарили 45-річного волинянина металевою трубою та гайковим ключем, зв’язали руки і в багажнику його ж автомобіля вивезли у ліс. Там тією ж трубою і добили. Володимир помер від переломів кісток черепа. Після вбивства молодики їздили на автомобілі своєї жертви сусідніми селами, розважались, а потім облили авто бензином і спалили. Одного з них поліцейські затримали за крадіжку туалетного паперу, інший – із багатодітної родини. Приводів до поліції не мав.

Рівненський апеляційний суд, скасував вирок місцевого суду та постановив новий вирок, яким визнав 20-річних Рувима Дубінця та Костянтина Острівця винними у вчиненні низки особливо тяжких злочинів, два з яких — корисливі. Замість 10 років позбавлення волі призначив більш суворе покарання — кожному по 15 років у в’язниці.

Змінюючи вирок місцевого суду на більш суворе покарання, суд врахував усі обставини справи. Серед яких — невизнання обвинуваченими вини, відсутність каяття, тяжкість вчинених неповнолітніми злочинів, а також агресивну поведінку обох юнаків під час перебування у слідчому ізоляторі, яка свідчить про те, що засуджені не зробили належних висновків й становлять небезпеку для суспільства.

Читайте також