Як легко відмити руки після чищення горіхів

Як легко відмити руки після чищення горіхів

Смакування горіхами - це не лише задоволення. Цей ще й брудні руки, які вкрай важко відмити. Але є кілька методів, які дозволять вам доволі легко вимити руки після чищення молодих горіхів, пише Gazeta.ua.

Справа в тому, що у шкірці горіха міститься їдкий пігмент, який самостійно швидко з рук не вимиється. Він може триматися на шкірі до двох тижнів. Відмити його допоможе, зокрема, лимонний сік. Спочатку потрібно помити руки з милом, щоб на долонях не було ніяких побічних забруднень. Потім розрізаним лимоном слід потерти потемніння на руках. Також можна взяти вату, вмочити її у лимонний сік і протерти руки. Це варто повторити кілька разів, поки плями не зникнуть. Краще між спробами робити інтервали у 2-3 години, щоб не нашкодити шкірі рук.

Можна також використовувати лимонну кислоту, розчинивши пів чайної ложки кристаликів у 2/3 склянки води. Допомогти може й морська сіль.

Потрібно зволожити шкіру, нанести туди сіль і потерти. Але ніжні ділянки шкіри краще таким способом не обробляти. А якщо плями свіжі і ще не встигли потемніти, то потрібно змочити вату у перекисі водню і протерти шкіру.

Може допомогти й виноград. Слід виноградину розрізати і потерти нею забруднені ділянки. Таким чином шкіра буде відбілюватися.

Зрештою, відмити руки після чищення горіхів допоможе нашатирний спирт. Потрібно змочити вату 10% нашатирним спиртом, протерти потемнілі ділянки. Але тоді доведеться вимивати руки ще й від різкого запаху цього засобу.

Читайте також