Як “дорожник” став артилеристом

Як “дорожник” став артилеристом

Колись він будував дороги. Об’їздив чи не всю Україну. Бував і в Маріуполі, і в Запоріжжі, і у Львові. Багато працював, але й приділяв час своєму хобі. Однак все змінилося з початком повномасштабного вторгнення. Коли чоловікові принесли повістку, то він, не вагаючись, пішов захищати країну.

Нову, військову сторінку в житті він почав у складі 104-ої бригади ТрО Рівненщини. Саме тут він і освоїв новий фах. Колишній “дорожник” став артилеристом.

- На посаді номера обслуги він із побратимами дає прикурити ворогу зі старенької, але надійної гармати Д-44. Хоч вона розроблена ще в 40-х роках минулого століття, але завдає окупантам чимало клопотів і щедро виписує квитки на концерт до Кобзона, - розповідають у бригаді.

Часом, заряджаючи гармату, він присвячує той чи інший снаряд улюбленим гуртам. Байкер — давній фанат рок-музики. З такою музикою дуже органічно поєднується й інше захоплення – мотоцикли. Саме воно й вплинуло на вибір позивного.

- "Байк, до речі, дуже придатний для війни транспорт. Знаю хлопців, які пристосовують їх до тих чи інших завдань. Дуже круті еваки роблять зі старих совєтських мотоциклів. Замість люльки (коляски) вони прилаштовують платформу, куди дуже зручно поміщаються ноші з пораненим. Такий евак маневровий, швидкий і менш помітний, - зазначає воїн.

Щоправда, на війну свого металевого коня боєць не взяв. Вінтажна Yamaha чекає свого часу, щоб власник повернувся із війни з перемогою.

Читайте також