Viber став найпопулярнішим месенджером в Україні

Viber став найпопулярнішим месенджером в Україні

Згідно з даними незалежного дослідження компанії Kantar, Viber 4 рік поспіль визнали найпопулярнішим месенджером в Україні. У січні 2021, його показник становив 96.8%. Також, це найпопулярніший месенджер для отримання інформації.

Про це розповідає pingvin.pro.

Компанія також повідомляє про збільшення частоти свого використання за останні 12 місяців. На 170% зросла кількість групових чатів Viber у світі, а на 30% – число переглядів у спільнотах. В Україні середня тривалість перебування у додатку виросла на 40%, а число активних спільнот – на 120%.

Збільшення частоти використання групових функцій Viber в Україні:

  • за рік число відправлених групових повідомлень збільшилось на 20%;
  • кількість переглядів публікацій у спільнотах стала більшою на 130%;
  • число вхідних групових відеодзвінків, які недавно були запущені, збільшилась на приблизно 19% за останні 3 місяці;
  • кількість вихідних дзвінків зросла на 22%.

З моменту запуску функції, який відбувся менш ніж рік тому, Сполучені Штати Америки, Україна та Греція стали найактивнішими країнами-користувачами групових відеодзвінків Viber. Можливість перегляду на екрані одночасно шести користувачів у режимі сітки як на мобільному пристрої, так і через комп’ютер – чудове рішення для організації всіх видів справ – від проведення ділових зустрічей до онлайн курсів.

Змінились також і показники користування чат-ботами. Після пілотного запуску в Україні, який відбувся наприкінці 2020 року, функція проведення платежів у ботах Viber стала особливо популярною.

Понад 1.4 млн користувачів підписані на чат-боти, за допомогою яких можна проводити транзакції. Кількість проведених через чат-боти платежів збільшилась вдвічі з моменту запуску, а 20% користувачів ботів час від часу здійснювали транзакції.

Читайте також