Інстаграм запустив нову функцію для прямих ефірів

Інстаграм запустив нову функцію для прямих ефірів

Раніше ви могли виходити в живий ефір в Instagram лише з однією людиною.

Instagram хоче, щоб одразу більше людей виходило в прямому ефірі, тому вчора він запустив Live Rooms. Ця функція, яка буде доступна у всьому світі, дозволяє чотирьом людям вести відеочат в прямому ефірі порівняно з попереднім обмеженням для двох.

Live Rooms з більшою кількістю людей означає, що вони можуть залучити більшу аудиторію. Підписувачі всіх учасників побачать Live Rooms та, залежно від їх сповіщень, отримають пінг про початок такої трансляції. (Однак усі, хто заблокований активними учасниками, не зможуть приєднатися до трансляції.)

Цю функцію можна легко порівняти з Clubhouse – новим галасливим соціальним аудіододатком, який дозволяє людям спілкуватися “в кімнатах” (англ. – room). Там більш як 10 людей можуть говорити одночасно, а кімнати можуть охопити до 8000 людей, поки вони не заповняться.

Але на відміну від Clubhouse, Instagram Live вимагає від людей присутності перед камерою, що викликає додатковий тиск гарного вигляду та перебування у фотогенічному середовищі. Clubhouse процвітає, оскільки для цього потрібен лише телефон і знижує очікувані звукові сигнали. (Люди регулярно спілкуються в чаті, перебуваючи в машині, на прогулянці або просто в гучному місці.)

Однак, Live Rooms, ймовірно, буде добре працювати на платформі Instagram, оскільки люди повертаються до своїх вже усталених підписників та роблять ставку на високу енергію, яку може створити більше людей в ??одному ефірі одночасно.

Джерело: Instagram, The Verge

Читайте також