Вбивцю таксиста засудили. Заочно

Вбивцю таксиста засудили. Заочно

Понад десять років тривав суд над мешканцем Гощанщини, якому інкримінували умисне вбивство з хуліганських мотивів. Обвинувачений після злочину разом з батьком втекли до російського міста Сургут, де він народився, і проживала його мати.

Прокурор довів, що обвинувачений наприкінці грудня 2012 року скористався послугами таксі. Його віз 51-річний рівнянин. Між селами М’ятин та Олексіївка тоді ще Гощанського району пасажир спочатку вдарив кілька разів таксиста тупим предметом по голові, а потім ще й вистрілив у нього з гладкоствольного самозарядного пістолета, спорядженого гумовими кулями. Від отриманих травм водій помер на місці події, а вбивця, аби заховати сліди злочину, підпалив автомобіль Renault Kangoo та тіло таксиста.

Вироком суду присяжних Здолбунівського районного суду чоловіка засуджено до 15 років ув’язнення. Він також має сплатити синові загиблого майже 500 000 грн матеріальної та моральної шкоди.

Як повідомили у пресслужбі Рівненсьої обласної прокуратури, судове провадження здійснювали за спеціальною процедурою. Початок строку відбування покарання буде відраховуватися з моменту затримання чоловіка у будь-якій країні цивілізованого світу.

Читайте також