Хотіла заробити, а втратила майже 100 тисяч гривень

Хотіла заробити, а втратила майже 100 тисяч гривень

30-річна жителька Дубна, яка хотіла заробити гроші через інтернет, переказала шахрайці майже 100 тисяч гривень зі своїх кредитних карток. За вказівками псевдоменеджерки жінка мала виконувати її завдання та закладати свої гроші за товари — їх їй обіцяли повернути.

Дубенчанка побачила в інтернеті оголошення про заробіток у вільний час. Вона отримала повідомлення у месенджер від нібито менеджерки Оксани, яка запропонувала заробити "чималу суму".

Жінка перейшла на запропонований аферисткою сайт. Далі вона виконувала "завдання", які їй диктували. Основне з них було — це викуп одягу в інтернеті з одночасним поповненням власного гаманця. Якщо для покупки не вистачало грошей, то потрібно було докладати свої, які потім мали б повернутися в повному обсязі з усіма виплатами. Жінка онлайн спостерігала, як нібито збільшується її баланс на сайті за рахунок грошей, які вона ж туди й переводила зі своїх трьох кредитних карток.

Шахрайка тримала потерпілу на гачку понад пів доби. Своєю наполегливістю, важкими для сприйняття фінансовими термінами і формулюваннями дубенчанку щоразу підводили до того, що потрібно ще й ще виконати завдання, оплатити за товар, сплатити податки за виведення прибутку та ін.

Дубенчанка десять разів різними сумами переказала шахраям гроші — 98 230 гривень, повідомили у поліції.

Читайте також