"Бойові" - для матері й доньки

Двом військовослужбовицям з Рівненщини повідомили про підозру. За даними Державного бюро розслідувань, це мати й донька, які незаконно отримували зарплатню і бойові доплати.

За версією слідства, жінки розпочали службу в одній з військових частин Рівненщини на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Одна з них — на посаді заступниці командира роти з морально-психологічного забезпечення, а її донька — оперативної чергової відділення підготовки даних штабу. На службу жінки ходили перші три місяці, а з літа 2022 року вони перестали з’являтися на роботі. Зарплатню вони при цьому й далі отримували.

"За документацією, молода жінка несла службу на україно-білоруському кордоні, за що отримувала близько 50 тис. грн доплати, а її мати нібито перебувала на Сході країни, її виплата становила 120 тис. грн на місяць. При цьому жінки зухвало продовжували публічне життя у місті, зокрема відвідували фітнес та SPA-центри, де їх неодноразово помічали знайомі, яким було достеменно відомо, що вони мають перебувати на службі" - йдеться у повідомленні ДБР.

До викриття загалом їм було незаконно нараховано майже два мільйони гривень. У повідомленні також зазначили, що у цій же військовій частині заступником командира є колишній чоловік однієї з цих жінок та батько іншої. "

За оперативною інформацією, експодружжя продовжує проживати разом, а розлучення було оформлено фіктивно з метою просування по службі та уникнення конфлікту інтересів", — зазначають у ДБР.

Обом військовослужбовицям оголосили про підозру за самовільне залишення військової частини, вчинене в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі від п'яти до десяти років.

Читайте також