«Ваша втеча за кордон нічого не змінить»: десантник з Рівненщини розказав, що його мотивує

«Ваша втеча за кордон нічого не змінить»: десантник з Рівненщини розказав, що його мотивує

Про молодого воїна з Полісся розповів у соцмережах голова ОВА Віталій Коваль у вже традиційній рубриці #історії_війни.

- Плече побратима – головне в армії, - так про ЗСУ говорить 25-річний десантник Олександр з Володимиреччини.

Юнак родом з села Кідри. У військо пішов добровільно. Щоб пройти медкомісію, навіть розпочав самостійно займатися фізичним вишколом. Нині він - солдат 78-го полку спеціального призначення.

- Перші мої дії – я почав готувати себе фізично, займатися спортом, бігом. Знав, що такому, як я тоді був, буде важко на службі, адже потрібно мати багато енергії, сил. Ввечері відео різні на військову тематику дивився, читав корисні практики для військовиків. Далі я зв’язався з інструктором першого відділу Вараського РТЦК та СП. Щодо навчання – воно складне, але, як-то кажуть, важко у навчанні – легко в бою. Звичайно, допомогла фізична та домашня підготовка, – розповів військовослужбовець.

Сім‘я Олександра – це батьки та молодша сестра Наталія. Вони усі допомагають армії.

- Моя мама разом з іншими жителями Кідер з початку повномасштабного вторгнення росіян готує їсти хлопцям-військовикам у школі. Щоб наші хлопці на передовій могли одразу поїсти. А ще донатять в нашій сім‘ї. Я надіюсь – всі так роблять в Україні, а як інакше перемогти, якщо не разом, – зазначив юнак.

Солдат також розповів про своє бачення війни та мотивацію йти до армії.

- Якщо ви думаєте, що ви втечете за кордон, чи будете казати, що це не ваша справа, війна і руїна вас дістане все одно. Тільки війна і біда, принесена росіянами, дістане вас вже тут. Якщо вони прийдуть сюди, почнуть грабувати, вбивати і робити страшні речі з вашими близькими і дорогими вам людьми, ваша втеча за кордон нічого не вирішить. Тому кожному з нас треба захищати Україну тут і зараз, - наголосив Олександр.

Десантник розказав і про плани на майбутнє та мрії. Це повернутись з війни з перемогою, освідчитись коханій, одружитись, збудувати свою домівку чи придбати квартиру, працювати в поліції, взагалі – жити щасливо. Але перше – війну з росіянами на українській землі закінчити нашою перемогою.

Читайте також