Вакциновані бустерною дозою отримають новий сертифікат

Вакциновані бустерною дозою отримають новий сертифікат

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, який сертифікат отримають вакциновані бустерною дозою від коронавірусної інфекції.

За інформацією українського МОЗ, COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби з'явиться вже наприкінці січня. До того часу, хто вакцинувався третьою дозою вакцини, можуть користуватися «зеленим» сертифікатом про повну вакцинацію. Про це розповіла заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Марія Карчевич.

«Щоб отримати новий цифровий документ, достатньо надіслати запит на порталі або додатку «Дія» не раніше останніх чисел січня, звичайно, вже після щеплення. Порядок створення сертифіката нічим не відрізняється від того, як створюються сертифікати COVID на підставі одужання або вакцинації. Єдиною відмінністю є термін дії нового документа – він діятиме 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19», - повідомили у МОЗ із посиланням на заяву чиновниці.

У відомстві також зазначають, що, окрім COVID-сертифікату, українці, які отримали бустер, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

«Медичний документ видається за місцем щеплення або у сімейного лікаря і у ньому мають бути перераховані всі дози вакцинації проти COVID-19 відповідно до вимог. Цей документ, як і COVID-сертифікат, діятиме 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19», - розповіли у Міністерстві.

Читайте також