В Італії створили новий сорт полуниці

В Італії створили новий сорт полуниці

Середньопізній сорт із реєстраційним кодом CRAPO 135 призначений для вирощування на півночі Італії й має гарний аромат та інтенсивний смак, що робить ці ягоди продуктом, що продається у найвимогливіших країнах.

Про це повідомляє Fresh Plaza.

Новий сорт, якому властиві ці органолептичні якості, є CRAPO 135, середньопізній сорт, який дозріває на 7-8 днів пізніше, ніж сорт Гарда, що вирощується в районі Верони, тому підходить для більш холодних регіонів. Рослини мають високу енергію росту і середньо-високу врожайність як восени, так і навесні.

М’якоть плоду досить щільна, дуже солодка і ароматна, має аромат лісової полуниці. Він відрізняється сильним ароматом і високою твердістю, які, як відомо, складно комбінувати. Селекційна лінія змогла досягти цих характеристик, і селекціонери отримали новий генетичний матеріал з сильним ароматом і хорошими фруктовими характеристиками з точки зору щільності м’якоті і терміну зберігання.

Що стосується національного виробництва, то останні дані за 2021 рік вказують на площу 3900 га, призначену для спеціалізованих культур, що на 9% більше, ніж минулого року (3640 га). Ця оцінка враховує інвестиції як в теплиці, так і у відкриті поля (CSO Італія).

Географічний розподіл передбачає збільшення площі Південної Італії з 2000 до 2500 гектарів за останні 10 років, що становить близько 65% від загальної посівної площі. Це контрастує з Північною Італією, площа якої за той же період зменшилася з 1100 до 900 гектарів.

Читайте також