У Тайвані десятки людей стали «лососями». Вони змінили ім`я заради безкоштовних суші

У Тайвані десятки людей стали «лососями». Вони змінили ім`я заради безкоштовних суші

Про це повідомляє The Guardian.

Мережа ресторанів у Тайвані вирішила влаштувати акцію: вона пообіцяла безкоштовні порції суші для людей, у яких в імені є слово «лосось», і для їхніх п'яти друзів.

Акція тривала впродовж двох днів. За цей час приблизно 150 людей офіційно вирішили змінити своє ім'я. У Тайвані людина може тричі змінювати власне ім'я. За процедуру потрібно заплатити три долари.

Проте тайванські чиновники ажіотажу не зраділи. «Така зміна імені марнує час і створює непотрібні документи», — сказав заступник міністра внутрішніх справ Чень Цун-ієн. Він закликав «берегти адміністративний ресурс».

Люди, які змінили ім'я, розповіли місцевим ЗМІ, що вже скористалися акцією. Студент коледжу розповів, що змінив ім'я на «вибухонебезпечний гарний лосось» та разом із друзями поїв суші на понад дві тисячі доларів.

Ще одна дівчина сказала, що разом із нею ім'я змінили ще двоє друзів. Після завершення акції вони планують повернути свої попередні імена.

Видання пише, що люди також обирали собі ім'я «лососевий принц», «смажений рис із лососем» тощо. Крім того, одна людина вирішила не просто назвати себе лососем. Таксист із міста Тайнань обрав собі найдовше ім'я, яке містило 36 символів, зокрема слова лосось, омар, тунець, краб, морський їжак, яловичина.

Читайте також