У Рівному першокласники з Маріуполя безкоштовно отримали рюкзаки з канцтоварами

У Рівному першокласники з Маріуполя безкоштовно отримали рюкзаки з канцтоварами

У рівненському центрі підтримки переселенців "Я — Маріуполь" до 1 вересня для 14 першокласників роздали нові рюкзаки з канцтоварами. Серед необхідного для навчання — фарби, зошити, щоденник, альбом, абетка та інше, повідомляє Суспільне.

Для Вікторії Сумятіної подарували рюкзак, з яким вона піде у перший клас в ліцей №15.

- Якщо його просто так підняти з канцелярією, то він важкий, а якщо на плечах, то легкий. Уроки у мене починаються з понеділка. Там дуже гарна вчителька, школа гарна, у всіх є шафи, де зберігаються портфелі, — розповідає дівчинка.

З окупованого Маріуполя дівчинка із сім'єю виїхали у березні 2022 року. Згодом у листопаді переїхали у Рівне.

Також рюкзаки отримали й двійнята Максим та Артем. У перший клас діти підуть до ліцею №17. З Маріуполя їхня сім'я виїхала на початку повномасштабного вторгнення РФ, розповідає мама хлопців Ольга Алабаш:

- Слава Богу, що діти цього не бачили. Ми їх вивезли та перечікували у батьків чоловіка, а потім вже приїхали сюди. Це дуже вчасно, бо до першого класу зібрати двох дітей — це клопітно і багато чого треба. А тут такий подарунок, два рюкзаки з повним комплектом, все, що треба. Це дуже приємно.

Рюкзаки для переселенців почали видавати з 28 серпня, їх вже отримали 14 першокласників, розповіла вихователька-методистка центру "Я — Маріуполь" Ірина Сумятіна.

- Усі забезпечені рюкзаками від Маріупольської міської ради. І не просто рюкзаками, а рюкзак повністю з усім канцелярським приладдям, яке необхідно дитині до першого класу, — каже Ірина Сумятіна.

Читайте також