У Рівному народився малюк-богатир

У Рівному народився малюк-богатир

Хлопчика, який народився з вагою понад шість кілограмів, назвали Остапом. Це другий син у подружжя Ангеліни й Дмитра. Народжувала жінка у Рівненському пологовому будинку. За 32 роки роботи закладу тут з’явились на світ майже 70 тисяч малюків, повідомила головна лікарка Світлана Муравська. Але дитина з такою вагою — вперше. Як почуваються мама з новонародженим — у матеріалі Суспільного.

Остап народився 30 серпня. На світ він з’явився через кесарів розтин. Про приблизну вагу дитини жінку лікарі попереджали ще до пологів. Народився хлопчик вагою 6 330 грамів та зростом 65 сантиметрів.

- Шок був такий, що багато лікарів прибігло, щоб дізнатися вагу. Я думав, що до п’яти кілограмів буде. А ваги показали 6 330. Я був шокований. Він у мене на грудях півтори години пролежав, то відчув, важкувато було підтримувати рукою. Й на руках відчуваєш, як носиш. Як тримісячна дитина. Головне, щоб на руках не привчати", — поділився враженнями батько.

Ангеліна народила на 41 тижні вагітності. Пологи тривали вісім годин.

- Крупний і гігантський плід частіше зустрічатися у жінок, які мають порушення ліпідного, вуглеводного обміну. У цієї жінки саме таких проблем не було під час вагітності, в дитинки — теж. Ми дуже задоволені. Звісно, дитятко ще будемо обстежувати, тому що треба ще деякі робити тести. Але загалом дитина в задовільному стані — і всі дуже раді, — розповіла неонатологиня Ірина Дика.

Богдану, старшому сину Ангеліни і Дмитра, чотири роки. Він народився з вагою понад чотири кілограми.

- Я думаю, що все-таки спадковість, бо й ми були немаленькі. Я — 4 500, чоловік народився з вагою чотири кілограми, його батько — 5 500. Вже легенди ходять, — зауважила Ангеліна.

Головна лікарка пологового будинку Світлана Муравська додала, що у їхньому закладі народжували родичі 31-річної Ангеліни й усі діти в цій родині мали велику вагу.

- У нашому пологовому будинку за 32 роки його існування народилося приблизно 70 тисяч діточок. Дитиночка з вагою понад шість кілограмів народилася у нас вперше. Ми вважаємо, на сьогодні, з того, що ми моніторимо, що дитинка понад шість кілограмів в цьому році в Україні ще не народжувалась. Тому ми претендуємо бути пологовим будинком, де в цьому році народилось найбільше дитятко, - каже Світлана Муравська.

36-річний Дмитро — військовослужбовець, родом з Полтави. Чоловік пішов на війну в 2017 році. Ангеліна — з Рівненщини. У шлюбі вони шість років:

- Якби я не перевівся на Рівненщину, то дітей би не було взагалі. Треба було щось обирати: або служба там, або служба на місці, але так, щоб із сім’єю. Я не знаю як, але вже вся Україна знає, що народився такий козак великий, — зазначив Дмитро.

Читайте також