У Рівненському зоопарку пораненим військовикам почали проводити терапію

У Рівненському зоопарку пораненим військовикам почали проводити терапію

Військовослужбовцям, які проходять реабілітацію у Рівненському госпіталі ветеранів війни, влаштували зоотерапію у зоопарку. Аби возити бійців на такі екскурсії постійно, місто планує передбачити низькопороговий автобус, повідомив секретар Рівнеради Віктор Шакирзян. У зоопарку військовослужбовці можуть погодувати тварин, дізнатися про них більше і відволіктися від лікарняних буднів.

Олександр — військовослужбовець, який проходить реабілітацію в обласному госпіталі ветеранів війни. Розповів, що був у зоопарку побував вперше в житті:

- Мені дуже тут подобається, багато тварин, звірів. Оскільки ми проходимо реабілітацію, то для нас це чудові враження. Вдається відпочити від того всього, від війни. Це- за бажанням і за дозволом лікарів, хтось може пересуватися, хтось ні. В кожного різні проблеми із поранень.

Вперше таку екскурсію для військовослужбовців, які проходять реабілітацію, організували на початку серпня, повідомив директор зоопарку Олег Павлюк. Маршрут та програму екскурсії підлаштовують під різні групи військовослужбовців:

- Ми відштовхуємося від того, якої категорії складності є поранення. Якщо більшість військовиків — малорухомі, то це буде більш локально з можливістю погодувати якусь тваринку, поставити якісь запитання, взяти участь в якійсь вікторині — їм теж це цікаво. У нас спокійно, відпочивають діти, гуляють сім'ї — вони відчувають ту енергетику, задля чого вони витрачають своє здоров'я і що їм допомагають, готові допомогти й сприяти їхньому відновленню.

Читайте також