У Польщі пояснили, чому біженців з України стає все менше

У Польщі пояснили, чому біженців з України стає все менше

Згідно з опитуванням компанії United Surveys для Wirtualna Polska, поляки в переважній більшості позитивно ставляться до присутності українців у країні і до того, як вони інтегруються в суспільство.

Тим часом кількість українських біженців, які залишилися в Польщі, зменшується, а лідером за чисельністю українських біженців стала Німеччина.

- Якщо ті українці, які опинилися в Польщі, не почуватимуться комфортно в нашій країні, не інтегруватимуться в місцеві громади, вони поїдуть в інші місця, бо західні країни переб'ють нас пропозицією винагороди, висотою зарплат, тим, що вони пропонують, — попереджав на Економічному форумі президент Польсько-української господарчої палати Яцек Пєхота, пише портал Wiadomosci.

І це вже відбувається. За даними Євростату, на кінець червня 2023 року в Німеччині було зареєстровано близько 1,1 мільйона громадян України порівняно з майже 975000 у Польщі. З серпня 2022 року кількість зареєстрованих біженців у Польщі зменшилася на понад 350000 осіб, тоді як у Німеччині за той самий період вона зросла на понад 410000.

«За нашими оцінками, значна кількість українців розглядали Польщу як транзитну країну і опинилися на ринках праці в багатих західноєвропейських країнах. У Німеччині їх понад 1 мільйон, а в Канаді, Англії та інших європейських країнах — до 2,5 мільйона», — сказав в інтерв'ю Wirtualna Polska Кшиштоф Інглот з компанії Personnel Service, що спеціалізується на пошуку працівників.

Читайте також