У Львові жінка народила 8-му дитину після того, як лікарі поставили діагноз «безпліддя»

У Львові жінка народила 8-му дитину після того, як лікарі поставили діагноз «безпліддя»

Вірі Войтків зі Львова виповнилося 40 років. Вона багатодітна мати і нещодавно народила свою 8-му дитину. Шлях до материнства у жінки був не з легких – у 20 років лікарі поставили їй діагноз – безпліддя.

Неймовірну історію материнства розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

Діагноз – безпліддя

Віра Войтків вийшла заміж у 18 років. Жінка відразу захотіла стати мамою. Однак перші дві вагітності Віри закінчилися невдало – вона втрачала своїх ненароджених крихіток на 14 – 15 тижні вагітності. За два роки спроб, у 20 років лікарі поставили молодій жінці невтішний діагноз – безпліддя. Зазначають, що на якийсь час Віра відкинула питання вагітності – хотіла дати своєму виснаженому організму перепочити – фізично та психологічно. Та від мрії про материнство жінка не відмовилася.

- Якщо все-таки буде Божа воля на те, аби я була мамою, то дітей буде багато, – саме так міркувала Віра.

Нова вагітність

Коли під час медичного огляду Віра дізналась, що знову при надії, через негативний досвід перших вагітностей, жінка відчувала певний стрес.

- Боялася зробити зайвий рух, аби не нашкодити. Ставилася до свого тіла, як до крихкої вази. І у 21 рік таки стала мамою!, – зазначають у повідомленні.

Жінка не вірила своєму щастю

Віра розповіла, що у перші дні після народження первістки їй здавалося, що то сон.

- Я не вірила, що змогла виносити та народити. Щастю не було меж!, – пригадала жінка.

Так, одне за одним на світ з'явились ще шестеро діток. А нещодавно вона стала мамою восьмий раз.

Восьма вагітність

Свою 8 дитину – донечку Амелію жінка народила у Лікарні Святої Анни у Львові. В цій лікарні вона народила вже 5 дитину, бо довіряє своїй лікарці, з якою знайома вже 12 років.

- У нас особливий зв'язок. Інколи вона передчуває те, що мені потрібна консультація і телефонує швидше, аніж я їй. Коли поруч лікар з багаторічним стажем, страх зникає, – додає Віра.

Вага крихітки при народженні – 3500 грамів, зріст – 53 сантиметри. Віра є мамою шести дівчаток і двох хлопчиків.

Читайте також