У Ірландії історики прийняли на роботу овець: ким працюють тварини?

У Ірландії історики прийняли на роботу овець: ким працюють тварини?

Виявляється, що офіційно працювати у Ірландії можуть не тільки люди. Доволі курйозний випадок спричинили ірландські історики.

У Ірландії історики взяли на роботу стадо овець. Ці “працівники” мають виконувати доволі незвичну роботу: розчищати могили на кладовищі Кроссхейвен від бур’янів. 

Найняти таких робітників запропонувала одна з місцевих депутатів, Одрі Баклі. Цих “працівників” Баклі помітила у одному із сіл Уельсу – там на місцевому кладовищі паслися кози членів церковної громади. 

Спочатку історики теж “взяли на роботу” кіз. Тварини розчистили територію, що допомогло виявити близько 400 старовинних надгробків із 1700-х років. Але кози працювали не дуже добросовісно: тварини з’їдали весь плющ, проте лишали траву. Тому фахівці прийняли рішення “найняти” овець. Цих “робітників” беруть в оренду у місцевих фермерів.

Більшість із пам’ятників на старовинному кладовищі є просто каменями з написами. Історики розповідають, що у ті часи люди не могли собі дозволити надгробки, а в якості маркерів могил вони використовували валуни.

Читайте також