Мешканка Сарн судитиметься з перукаркою

Мешканка Сарн судитиметься з перукаркою

Кажуть, що краса потребує жертв. Але не таких, які пережила 18-річна Анастасія Котик із Сарн. Після фарбування волосся дівчина отримала опіки голови та втратила частину волосся.

Анастасія записалась до майстрині, яка працює на дому, за порадою подруги. Спочатку все було як завжди, втім за кілька хвилин після нанесення фарби дівчина відчула пекучий біль. А вже наступного дня волосся почало випадати разом зі шкірою. Перукар спочатку була готова компенсувати витрати на лікування клієнтки. Втім, зрозумівши серйозність ситуації, свої наміри змінила.

Глибокий опік голови Анастасія отримала у перукарки Світлани, яка працює на дому. Записалась до майстра, розповідає постраждала, за порадою подруги.

- Я планувала зробити мелірування. Спочатку все було добре. Потім в мене почала сильно пекти голова, - розповідає Анастасія Котик.

Настя каже: терпіла як могла. Світлана ж запевняла: при меліруванні така хімічна реакція нормальна! Потім, коли терпіти стало не сила, Світлана таки змила фарбу.

- Вона не могла розпечатати фольгу на моїй голові, бо їй пекли руки. Світлана змушена була мочити фольгу холодною водою, щоб врешті зняти, - пригадує Анастасія.

Спочатку шкіра була припухлою. А наступного дня вона стала випадати разом із волоссям. Налякана Настя звернулась до лікарів. Разом із нею пішла й перукар. Світлана повернула 350 гривень, які взяла за послугу. Та купила дівчині антибіотики. Анастасію госпіталізували.

- У пацієнтки досить глибокий опік з пошкодженням шкіри на всю товщину - аж до кістки. В перспективі на постраждалу чекає проведення оперативних втручань - це пересадка шкіри і пластичні операції. Ми, лікарі, такі наслідки після відвідування перукарні бачимо вперше, - каже лікар-комбустіолог опікового відділення Рівненської обласної лікарні Петро Соловей.

Приголомшені наслідками мелірування і професійні перукарі.

- Процес мелірування передбачає, що фольга із фарою до шкіри не має торкатись взагалі. Такого навіть при повному вибілюванні волосся не буває. Принаймні я за 16 років роботи не бачила, - каже професійний перукар Мирослава Якимець.

Фарбу майстер мала б змити одразу, не чекаючи таких наслідків, зазначає Мирослава. Та як таке могло статись? Поки що з’ясовують судово-медичні експерти. У поліції кажуть: кримінального провадження не відкривали, доки не завершена експертиза. Попри це невдала зачіска Анастасії Світлані обійшлась теж дорого.

- Вона займалась підприємницькою діяльністю без відповідних документів. Ми через це склали адмінпротокол, який передбачає штраф від 17 до 34 тисячі гривень, - прокоментував т.в.о керівника Сарненського районного відділу поліції Григорій Гольонко.

Найбільше обурює постраждалу дівчину поведінка Світлани після відвідування лікарів. Жінка спочатку обіцяла компенсувати усі витрати на лікування, а потім заблокувала Настю у соцмережах, та видалила свої повідомлення про запис клієнтки. Поспілкуватись із перукарем не вдалось і журналістам.

- Мені шкода, що волосся вже не відросте. І я хочу, щоб перукаря покарали. Я розумію, що злого умислу у неї не було, але вона все-таки зробила це, - зі сльозами на очах говорить постраждала.

До такого сильного хімічного опіку, схиляються до версії комбустіологи, не могли привести алергії чи дерматити. Тим часом Анастасія планує подавати до суду цивільний позов на відшкодування моральної шкоди. І закликає звертатись до перевірених професійних перукарів, відвідування яких приноситиме задоволення, а не хімічні опіки.

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також