У додатку «Дія» з’являться нові послуги для призовників

У додатку «Дія» з’являться нові послуги для призовників

Міністр оборони України Андрій Таран анонсував надання на порталі «Дія» електронних послуг (сервісів) громадянам щодо виконання ними військового обов’язку.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Йдеться, зокрема, про інформацію, яка міститься про них в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів. За словами Міністра оборони, реалізація проекту так званого «електронного центру комплектування та соціальної підтримки» (Е-ТЦК) у «Дії» запланована протягом 2022-2023 років.

«Уже закладено засади для цифровізації процесів військового обліку як на рівні територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, так і у системі ведення військового обліку у державі. Це дозволить у короткостроковій перспективі замість паперового документу мати Military_ID-номер. Він формуватиметься під час внесення даних людини до реєстру — генеруватиметься унікальний запис, який ніколи не повторюватиметься у іншої людини», — зазначив Андрій Таран.

За його словами, Міноборони вже працює над тим, щоб громадяни, які звернуться у майбутньому до Е-ТЦК на порталі «Дія» отримували всі дані про себе у електронному вигляді, без відвідування установи. Зокрема, очікується, що в онлайн-режимі, наприклад, можна буде змінити реєстрацію місця проживання, або побачити інформацію про включення особи до реєстру — номер облікового запису у ньому тощо.

«Наразі розробляється спільний наказ Міноборони та Мінцифри, який визначатиме порядок обміну інформацією між порталом «Дія» та реєстром.

Також оборонне відомство почало інтеграційні процеси з іншими державними реєстрами. Станом на сьогодні йде процес інтеграції з базами Державної міграційної служби України, а далі — черга до реєстрів інших держорганів. Таким чином громадяни отримуватимуть державні послуги щодо військового обов’язку без черг та корупційних ризиків, одразу у себе в смартфоні», — підсумував Андрій Таран.

Читайте також