Процес століття: в Італії засудили 70 мафіозі

Процес століття: в Італії засудили 70 мафіозі

70 членів мафіозного угруповання "Ндрангета" засудили до позбавлення волі строком до 20 років.

70 членів одного з найбільш впливових мафіозних угруповань "Ндрангета" в Італії засудили до позбавлення волі строком до 20 років. Вироки в рамках найбільшого судового процесу над італійською мафією за понад три десятиліття оголосили у місті Ламеція-Терме у суботу, 6 листопада.

Найбільший термін ув'язнення отримав очільник організації Манкузо, якого лише нещодавно випустили з в'язниці після відбування 19-річного терміну покарання. 21 обвинуваченого виправдали. Обвинувачені погодилися, щоб цей судовий процес відбувся за пришвидшеною процедурою та за зачиненими дверима, за що влада пообіцяла скоротити  термін ув'язнення 70-ом засудженим на третину, повідомляє dpa.

Загалом в межах справи проти "Ндрангета" на лаві підсудних опинилися 355 людей, серед яких імовірні члени мафії, її посібники, у тому числі політики та співробітники поліції. Їм інкримінують зв'язок із мафією, вбивства, замахи на вбивства, рекет, торгівлю наркотиками, відмивання грошей, зловживання службовим становищем та незаконне зберігання зброї. У процесі беруть участь понад 900 свідків обвинувачення та 58 свідків із боку держави. Останній процес подібного масштабу відбувся в Італії у 1986-1987 роках та завершився засудженням 338 учасників сицилійської "Коза Ностри".

Чим займається "Ндрангета"

"Ндрангета"- одна з найбагатших і найвпливовіших мафіозних організацій Італії, яка контролює більшість кокаїну, що надходить до Європи. Переважно цей клан діє у провінції Калабрія - одному з найбідніших регіонів Італії. Угруповання колись було відгалуженням "Коза Ностри", але згодом стало самостійним.

Читайте також