У додатку “Дія” з’явиться “кабінет пацієнта”

У додатку “Дія” з’явиться “кабінет пацієнта”

В рамках анонсованої президентом України Володимиром Зеленським програми “Здорова Україна” в додатку “Дія” буде запущений “Кабінет пацієнта”. Він дозволить пацієнтам відслідковувати, пропонує сімейний лікар всі необхідні процедури чи ні. Про це в ході прес-конференції на форумі “Україна 30. Здорова Україна” розповів глава МОЗ Віктор Ляшко.

Додаток запустять в рамках анонсованої програми ранньої діагностики захворювань. Воно дозволить людям старше 55 років дізнаватися, чи пройшли вони необхідні для обстеження процедури. І якщо немає – їм будуть приходити спеціальні повідомлення.

Додатково до кабінету пацієнта ми розробляємо мотиваційні стимули. Для сімейних лікарів і пацієнтів. Це можуть бути (пропозиції в) спортивні зали, басейни, або інші мотиваційні пакети“, – зазначив Ляшко.

За попередньою інформацією, “Кабінет пацієнта” запрацює до осені. Спочатку він буде мати обмеження, однак уже до кінця року повинен працювати в повну силу. За словами Ляшка, МОЗ за допомогою цього додатка зможе також відстежувати якість роботи сімейних лікарів та складати їх “рейтинг”.

Програма “Здорова Україна” розроблена з ініціативи президента Зеленського. Її впровадженням будуть займатися МОЗ, Мінмолоді та спорту і Міносвіти і науки. Вона передбачає впровадження “Моделі здорової школи”, програми ранньої діагностики для людей старше 55 років і мережу спортивних майданчиків з віртуальним тренером на території всієї країни. В її рамках в Києві на ВДНГ з’явиться спортивний кластер “Урбан-парк”.

Читайте також