Твори Лесі Українки зібрано у 14 томах

Твори Лесі Українки зібрано у 14 томах

На початку 2020 року Український інститут книги долучився до амбітного проєкту видання повного зібрання творів класикині. Міністерство культури та інформаційної політики України провело конкурс, за результатами якого серед трьох учасників була визначена інституція, відповідальна за підготовку текстів. Про це повідомляє Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА.

Про це розповідає інформаційний сайт ВиЧернано.

Відтак, у Волинському національному університеті імені Лесі Українки підготували повне зібрання творів письменниці.

Над підготовкою 14-томника працювали близько 30 найкращих фахівців у царині науки про Лесю Українку. Роботу було розподілено за томами, напрямками, жанрами. До підготовки видання залучили працівників Волинського національного університету імені Лесі Українки, а також інших закладів вищої освіти та академічних установ Львова, Чернівців, Рівного, Житомира, Острога, Києва.

Було створено 14 авторських колективів, кожен із яких узявся впорядковувати тексти Лесі Українки, встановлювати основні їхні варіанти, а також фіксувати відмінності, фрагменти, відкинуті варіанти за допомогою аналізу автографів та першодруків. Паралельно тривала робота над коментарями та примітками, передмовами, покажчиками, ілюстративними блоками.

Читайте також