68 тисяч вишитих літер. На Рівненщині презентували унікальну «Лісову пісню»

68 тисяч вишитих літер. На Рівненщині презентували унікальну «Лісову пісню»

Відтворений оригінальний шрифт, 48 вишитих сторінок та два роки роботи над шедевром - на Рівненщині презентували унікальну вишиту книгу «Лісова пісня».

Про це розповідає Рівненська обласна державна адміністрація.

Її автором є майстриня народної творчості Олена Медведєва. Умілиця вишила книгу до 150-річчя з Дня народження Лесі Українки.

«Мені хотілося зробити подарунок Лесі Українці, я хотіла вшанувати її слово і вишити те, що не вмирає. Я працювала над цією книгою 2 роки. Увесь шрифт, малюнки та наповнення повністю відтворені із першого оригінального видання. Книга містить понад 68 тисяч літер», – зазначає Олена Медведєва.

Авторка 7-кілограмової книги розповідає, щоб надихнутися та втілити свій задум у життя, вона протягом 2-х років регулярно приїжджала до Луцька з Рівненщини. Адже саме на Волині народилася й виросла Леся Українка.

Так, «Лісова пісня» має 48 вишитих сторінок розміром 60 на 42 сантиметри, а також 7 ілюстрацій. На них зображені головні герої твору – Мавка та Лукаш. Для цього використали ілюстрації, які понад 40 років тому намалювала львівська художниця Софія Каррафа-Корбут. Відскановані малюнки перенесли на полотно та вишили окремі фрагменти.

Варто зазначити, що пані Олена ініціювала створення авторського видавництва книг ручної роботи «Креативна книга». Умілиця вже вишила повні тексти Євангелія, твори Тараса Шевченка, Адама Міцкевича, Івана Франка, Ліни Костенко та багатьох інших.

Нагадаємо, вже завтра відбудуться урочистості до відзначення ювілею Лесі Українки. Заходи до Дня народження великої поетеси заплановані у залі камерної та органної музики. Початок о 13:00.

Цього ж дня в музично-драматичному театрі відбудеться прем’єрний показ театральної вистави за однойменним твором Лесі Українки «На полі крові». Початок о 19:00.

Також триватиме низка мистецьких та поетичних флешмобів, зокрема - «Читаємо Лесю» та «Відеомандрівка з Лесею».

Читайте також