Три правила, які надовго збережуть аромат кави в зернах
Щоб зберегти яскравий аромат і насичений смак кави, необхідно знати, як правильно її зберігати.
Є три головні правила, які допоможуть уникнути втрати якості цього напою, пише glavred.
Запасайтеся пакетами
Перший крок до збереження аромату - пересипати зерна в спеціальні пакети з клапаном. Ці дивовижні пакети створені так, щоб не пропускати повітря, що значно збільшує термін служби вашої кави. Закрийте їх щільно, і ви помітите, як довше зберігається свіжість і аромат вашої кави.
Кухонні шафи або морозильна камера
Баристи радять вибирати між кухонними шафами і морозильною камерою. Однак суворе застереження - уникайте зберігання кави в холодильнику. Тут утворюється конденсат, який, навпаки, прискорює процес втрати аромату. Вибирайте прохолодні, темні місця для запасів кави.
Не втрачайте час
Пам'ятайте, що час - важливий фактор. Кава в зернах краще вживати в перші кілька тижнів після відкриття упаковки. Однак, якщо ви дотримуєтеся правил зберігання, ваша кава буде радувати вас своїм ароматом і смаком набагато довше.
До слова, найпопулярніші сорти кави — арабіка й робуста. Перша має м'який смак, друга — гіркий і терпкий. Вона містить набагато більше кофеїну, міцна. За ароматом їх легко розрізнити. В арабіці є нотки темного шоколаду й горіха. Робуста має їдкіший, виражений аромат, що нагадує запах темних маслин.