Торнадо залишив без світла 300 тисяч американців у семи штатах

Торнадо залишив без світла 300 тисяч американців у семи штатах

У понеділок ввечері торнадо і руйнівні грози накрили сім штатів США, через що 300 тисяч американців залишились без електрики, повідомляє ВВС.

"Сильні буревії забрали життя щонайменше 23 людей і залишили по собі сліди руйнувань у центральній частині США. Зокрема, вісім в Арканзасі, сім у Техасі, два в Оклахомі і п'ять у Кентуккі. В Алабамі 79-річна жінка загинула після того, як дерево впало на її будинок, повідомили місцеві ЗМІ. У штаті Колорадо від удару блискавки загинув фермер і 34 його корови", - пише видання.

Смерчі й сильний вітер зруйнували будинки, перекинули автомобілі та обірвали лінії електропередач, хоча понад 120 млн американців отримали попередження про небезпечні погодні умови.

Губернатор Кентуккі Енді Бешир оголосив надзвичайний стан, коли шторми обрушилися на більшу частину штату. Найбільший погодний ризик змістився на схід, охопивши територію країни від Алабами до Нью-Йорка.

За даними Національної метеорологічної служби (NWS), у вівторок очікується сильний дощ на східному узбережжі, включаючи частини Нью-Йорка, Пенсильванії, Нью-Джерсі та Меріленда, який несе ризик сильних гроз на північному і південному сході США.

Читайте також