«Стоп, знято!» або Як Міноборони рф видав наказ про дискредитацію українських військових

«Стоп, знято!» або Як Міноборони рф видав наказ про дискредитацію українських військових

Пропагандисти рф отримали наказ від Міністерства оборони рф про масове створення фейків нелюдського відношення до російських полонених з боку ЗСУ. Завдяки хакерській організації Anonymous усі отримали доступ до цих документів.

У анонімних Телеграм-каналах з’явилися зрежисовані відеоролики про нібито жорстоке поводження військових ЗСУ з полоненими російськими окупантами. Служба безпеки України визнала такі відеоматеріали фейками російських ЗМІ, а також зауважили, що причиною цих постановок є намагання звинуватити українську армію у звірствах проти полонених російських окупантів. Тоді як самі російські військові чинять насильство по відношенню до мирного населення, мародерствують, обстрілюють житлові будинки та вбивають людей.

«Розробити та поширити» черговий фейк про звірства ЗСУ. Саме так звучить наказ міністра оборони російської федерації №176 від 21 березня 2022 року, підписаний виконуючим обов’язків міністра оборони російської федерації Дмитром Булгаковим.

Даний документ був оприлюднений хакерською організацією Anonymous.

В документі чорним по білому написано, що виданий наказ розробити та поширити серію відеоматеріалів з демонстрацією нелюдського ставлення ВСУ до російських полонених. Також цим наказом було проінформовано про забезпечення інформаційного супроводу в коментарях з аргументацією на порушення Женевської конвенції про поводження з полоненим.

Даним наказом також зазначено про розробку та створення доказів використання підставних осіб під час брифінгу полонених російських солдатів.

Даний наказ є прямим доказом причетності органів влади рф до створення фейків, маніпуляцій в інформаційному просторі, а також про створення віртуального сміття ботами в коментарях до відеоматеріалів.

Спроби невизнання Міністерством оборони рф своїх російських полонених свідчить про чергову брехню, оскільки в умовах глобалізації інтернет простору журналісти та активісти розшукують сторінки в соціальних мережах реальних російських полонених, де чітко простежується їх приналежність до громадянства російської федерації та, навіть, приналежність до військової служби в рф.

Радник голови офісу ОП Олексій Арестович заявив, що українські військові дотримуються вимог Женевської конвенції і ніколи не знущались і не будуть знущатися над полоненими. І зауважив, що доведено постановочність відео, яке розійшлося російськими брехливими Телеграм-каналами. Адже режисери не подбали про елементарні правдиві деталі, тому викрити цей фейк було дуже просто. Арестович також додав, що знущання з полонених є військовим злочином, який, згідно з міжнародним правом, немає терміну давності та амністії.

Джерело: Служба Безпеки України, Офіс Президента України.

Читайте також