SpaceX відправила в Україну тисячі комплектів Starlink

SpaceX відправила в Україну тисячі комплектів Starlink

SpaceX відправила в Україну “тисячі” супутникових інтернет-комплектів Starlink, заявил у вівторок CNBC президент компанії Гвін Шотвелл.

Космічна компанія Ілона Маска почала відправляти в Україну постачання супутникових комплектів Starlink, які постачаються з антеною, штативом для кріплення та Wi-Fi-маршрутизатором, незабаром після вторгнення Росії. Українці можуть використати комплекти Starlink для прямого підключення до мережі SpaceX на орбіті, оскільки на сьогоднішній день компанія запустила близько 2000 супутників.

A shipment of SpaceX's Starlink satellite antennas, also known as terminals, arriving in Ukraine.

«Я пишаюся тим, що ми змогли надати термінали людям в Україні. Я думаю, що було надзвичайно корисно переконатися, що люди все ще спілкуються», – сказав Шотвелл під час панелі на конференції Satellite 2022 у Вашингтоні, округ Колумбія.

Маск відправив термінали Starlink в Україну після того, як український чиновник Михайло Федоров звернувся до генерального директора за допомогою, тоді як атаки Росії порушували роботу інтернету в країні.

Шотвелл не повідомив конкретніших даних про кількість тарілок, які компанія відправила в Україну. Вона додала, що більшість фінансування комплектів Starlink надійшла з приватних джерел, але додала, що «Франція допомогла» і «я думаю, що Польща допомагає».

Читайте також