Де лунають сирени, рівняни можуть побачити на онлайн-мапі

Де лунають сирени, рівняни можуть побачити на онлайн-мапі

В Україні активісти створили онлайн-карти, які в реальному часі оновлюють дані та показують області, де запущено повітряні тривоги – системи оповіщення населення про можливі ракетні атаки окупантів з повітря.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов розповів у своєму блозі, що в рамках ініціативи було створено дві онлайн-картки активних повітряних тривог на території України. При цьому дані оновлюються кожні 20-25 секунд. Одну із них розробив киянин Вадим Клименко.

Першу карту повітряних тривог в Україні від Клименка назвали " єМапа ". На ній маркування регіонами стосується будь-якого міста області, а не обов'язково адміністративного обласного центру.

Помаранчевий колір показує територію, де продовжує працювати повітряна тривога. Зелений колір регіону говорить про те, що на території сирени вимкнено, а сірий колір означає – немає інформації.
Друга онлайн-карта активних повітряних тривог в Україні також розділена на три відтінки по регіонах: червоний - тривога в області, районі або місті; чорний – немає тривоги; сірий – немає інформації. 

 

Читайте також