Соцмережу Facebook звинуватили в змові з Дональдом Трампом

Соцмережу Facebook звинуватили в змові з Дональдом Трампом

Репортер Макс Чафкін випустив нову книгу, в якій розкриваються подробиці секретної вечері засновника Facebook Марка Цукерберга з Дональдом Трампом, який на той момент ще був президентом США.

Відомо, що сама вечеря проходила за рік до пандемії коронавіруса і президентських виборів – в жовтні 2019 року. Цукерберг перебував у Вашингтоні в рамках Конгресу по своїй цифровий валюті Libra коли вирішив прийняти запрошення Трампа на вечерю в Білому домі. Інформація про те, що саме обговорювали американський лідер і глава Facebook в той вечір – не розкривається.

Зараз же, в своїй новій книзі, Чафкін вирішив пролити світло на цю подію. Повідомляється, що Цукерберг і зять президента Джаред Кушнер в той день, імовірно, досягли “розуміння”. Судячи з усього, в Facebook пообіцяли “уникати перевірки фактів промови політиків”. Таким чином політичні діячі могли говорити в цій соцмережі все, що завгодно, минаючи перевірку фактів. Натомість в Facebook уникли санкцій і особливих правил від Трампа, спрямованих на соцмережу.

Крім іншого в Facebook, через кілька днів після вечері, оголосили про те, що почали співпрацювати з ультраправим веб-сайтом Breitbart для нової функції вкладки «Новини». Джерела зазначають, що даний сайт є, навпаки, одним з найбільших постачальників фейковий новин і екстремістського контенту. Крім того, управління даним виданням було в руках у колишнього менеджера кампанії Трампа.

Читайте також