Сметанний інцидент: у Костополі власниця фотосалону вдарила банкою по голові вуличну продавчиню

Сметанний інцидент: у Костополі власниця фотосалону вдарила банкою по голові вуличну продавчиню

Вулична торгівля, як би з нею не боролися чиновники, повним ходом йде у центрі Костополя. Жінки із приватного сектора та найближчих сіл замість базару, де є прилавки й облаштовані місця для торгівлі, обрали тротуар. Не зовсім зручно, але в центрі. Тут вони продають вирощену городину, сметану, молоко, сальце та інші продукти.

Сюди на вулицю Грушевського ледь не щодня приїздить із села Корчів’я і Надія Ткач. Разом з іншими продавчинями вона розкладає свій товар на ящички та й продає.

Одного дня Надія Ткач вибрала для торгівлі не зовсім вдале місце. Для неї – зручне, а ось для власниці фотосалону, навпроти якого облаштувалась пані Надія, - ні. Через що і стався інцидент, під час якого власниця салону схопила банку сметани і вилила її на голову пані Надії, та ще й вдарила жінку банкою по голові.

- Вона "прилетіла" на велосипеді, підбігла, взяла в руки банку зі сметаною і вилляла мені її на голову. Потім ще й банкою "бахнула" мені по голові, - розповідає Надія Ткач.

Банка розбилась. Тож і сметану, і кров із обличчя постраждалої змивала випадкова перехожа. Це бачили інші продавчині.

- Йшла якась дівчина. Побачила кров і те, що Надя за голову тримається. В аптеці купила вату, серветки, витерла їй обличчя, - розповідає продавчиня вуличної торгівлі Валентина.

Вже потім постраждала жінка звернулась до медиків.

- Я оглянула пацієнтку. Крововиливи були по всьому обличчі. І хоч рана на голові була невеликою, від неї завжди багато крововтрати, - прокоментувала ортопед-травматолог Костопільської поліклініки Надія Захожа.

Продавчині кажуть: конфлікт між пенсіонеркою і підприємницею триває кілька днів. Мовляв, Надія зі своїм крамом заважала Олені. Тож та топтала їй цибулю, викликала поліцію та ображала.

- Я чула крики і слова власниці фотосалону Олени, мовляв, "не ставайте напроти "Яни", бо мені треба до машини ходити, - додає продавчиня Валентина.

У фотосалоні кажуть: усе навпаки. До дверей їх завжди супроводжувала лайка та образи Надії.

- Ця бабуся постійно чіпляється, скандалить, обзиває нас та наших дітей, - каже працівниця фотосалону Оксана.

Про конфліктну вдачу Надії Ткач і справді відомо. У 2015 році історія, як дві жінки не поділили пільгового місця у маршрутці, щоб не платитиме трьох гривень, облетіла усю країну. Надія Ткач тоді накинулася на односельчанку на очах в інших пасажирів і водія, била її сумкою по голові, а наприкінці ще й виштовхала пенсіонерку з салону. Та впала і вдарилася головою об тротуар. Щоправда, тоді пані Надія свою вину заперечувала.

Нині усі обставини сметанного інциденту розслідують у поліції.

- Людей, які там торгують, неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за торгівлю у невстановленому місці. Та це їх не зупиняє. Та навіть попри те, що потерпіла торгувала у невстановленому місці, не дає підстави вирішувати це питання у такий спосіб, - каже керівник слідчого відділення поліції Костополя Роман Максимчук.

Стихійна торгівля – справжній клопіт влади новоствореної громади. У міській раді кажуть: через неукомплектований поки що штат працівників вони не мають інспектора з благоустрою, який би штрафував продавців.

- А по-друге: для торгівлі домашніми продуктами є виділене місце. Але вони туди не йдуть. Бо тут ніби краще – люди проходять повз і щось купують. Тож ми їх можемо хіба силоміць перевести туди, де місце виділене законно, - каже заступник міського голови Костополя Леонід Безбах.

За бійку за пільгове місце у маршрутці, що сталась п’ять років тому суд визнав винною Надію Ткач і зобов’язав виплатити штраф – 850 гривень. Нині на аналогічну суму за інцидент вочевидь оштрафують власницю фотосалону. Олена, до речі, пояснила, що травмована пенсіонерка сама вибила банку зі сметаною із рук.

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також