Шість перевірених способів зберегти колір та яскравість речей після прання

Шість перевірених способів зберегти колір та яскравість речей після прання

Дуже часто речі втрачають колір після прання. Це відбувається через неправильно підібраний засіб для прання, вибір режиму, температуру води та сили віджиму. Досвідчені господині поділилися своїми рекомендаціями, як зберегти колір та яскравість речей, а також зробити так, щоб вони не линяли.

Шість перевірених способів зберегти колір та яскравість речей після прання - today.ua

Раніше ми розповіли, навіщо додавати сіль та оцет у пральну машинку, щоб не лише зберегти, а й покращити їхній зовнішній вигляд.

Як правильно прати речі, щоб зберегти яскравість кольору?

Перед пранням уважно вивчіть поради виробника. Їх можна знайти на комірі або бічному шві одягу. Там вказується вид допустимого режиму прання, температура та можливість використання відбілювачів.

Якщо річ викликає сумнів, перед тим, як прати її з іншими речами, замочіть у тазу. Якщо вода забарвилася, то прати таку річ потрібно лише у холодній воді (30 градусів) і лише з речами такого ж кольору.

Перед пранням речі потрібно відсортувати: за ступенем забруднення, кольором, матеріалом, щоб вибрати правильний режим і не зіпсувати одяг.

Гаряча вода швидше призводить до знебарвлення речі. Оптимальною температурою для прання є 30-40 градусів.

Шість перевірених способів зберегти колір та яскравість речей після пранняПравильно обирайте засоби для прання, адже зараз їх є безліч: наприклад, тільки для білого, чорного, спортивного одягу, постільної білизни та рушників. І так далі. Також на упаковках є перелік тканин, які не можна прати певним засобом – наприклад, шовк, льон, ситець.

Для збереження кольору речей важливим є не тільки прання, а й сушіння. Одяг швидше втрачає колір, якщо сушити його на або біля батареї чи обігрівача. Найкраще вивісити речі на вулиці або балконі, але не під прямим сонячним промінням, інакше вони можуть вигоріти.

Читайте також