Шестирічну дівчинку, якій пересадили серце хлопчика з Рівного, виписали з лікарні

Шестирічну дівчинку, якій пересадили серце хлопчика з Рівного, виписали з лікарні

Шестирічну жительку Ковеля Соломію, яка стала найменшою в Україні пацієнткою із пересадженим серцем, виписали з лікарні додому.

Дівчинку прооперували у ніч на 10 липня. Як повідомили на сторінці Інституту серця МОЗ, дитина чекала на пересадку півтора року. Через місяць після операції та реабілітації Соломію виписали з медзакладу.

- Соломійка буде жити довго і щасливо, — сказав директор Інституту серця Борис Тодурова.

Під час виписки батьки дівчинки подякували лікарям. Соломійка на згадку про себе подарувала Борису Тодурову власний малюнок.

За даними Інституту серця МОЗ, Соломія народилася абсолютно здоровою, але в результаті перенесеної вірусної хвороби отримала ускладнення на серце і діагноз — кардіоміопатія. На трансплантацію дівчинка чекала півтора року.

Донором для Соломії та ще двох дітей став чотирирічний хлопчик Юрій. Його родина через війну переїхала із Запоріжжя у Рівне. Мама Юри – медик. Як розповіла жінка колегам з Інституту серця, у її маленького сина стався раптовий крововилив у мозок. Коли лікарі констатували смерть дитини – жінка ухвалила рішення і дала згоду на трансплантацію серця, печінки на нирок іншим дітям.

Читайте також