Що впливає на характер дитини

Що впливає на характер дитини

Якщо раніше вважали, що риси характеру дитини здебільшого закладені у генах, то насправді це не зовсім так. Спадковість може відігравати далеко не вирішальну роль, пише mjakmama24.

Перші тисяча днів життя, тобто від зачаття до двох років, мають великий вплив на майбутнє. Вчені стверджують про це на основі нових доказів. Наприклад, яйцеклітини, які імплантувалися в "нерідні" тіла при штучному заплідненні. Ембріон, генетично чужий матері, з часом набули багатьох рис цих жінок. Це дало підстави казати, що середовище матки відіграє ключову роль у мозку плода, метаболізмі немовляти, імунному здоров'ї.

Велику роль у розвитку дитини відіграє спосіб життя матері під час вагітності. Поведінка, настрій, дієта, а також подальший спосіб виховання, догляду чи харчування в перші 24 місяці життя мають вплив на майбутнє дитини. В той час закладають фундамент багатьох характеристик.

"Це час, про який ми не маємо свідомих спогадів, але таємниці того, що формувало нас, замкнені всередині нас і можуть впливати на наше життя різними способами", – каже професор Стенфордського університету Люсі Грін.

Як сформувати характер дитини Батьки повинні завжди бути спокійними. Стрес є дуже негативним фактором, шкідливий вплив якого не можна недооцінювати. Він впливає як на фізичні, так і психологічні параметри. Також матері важливо вести здоровий спосіб життя та слідкувати за своєю дієтою. Таким чином дитина має більше шансів отримати сильний імунітет.

Окрім того, важливо відгородити немовлят від цифрового світу. Дослідження показали, що гаджети негативно впливають на мозок, який тільки почав формуватися та розвиватися. В наш час ще є батьки, які заохочують своїх доньок поводитися як ніжні принцеси, що приїде чарівний принц і зробить їх щасливими. Та ці думки лише шкодять їхньому майбутньому, заважаючи їм повністю реалізувати свій потенціал, мрії та процвітати.

Читайте також