Робив каву побратимам на передовій, а тепер відкрив кав’ярню у Рівному

Робив каву побратимам на передовій, а тепер відкрив кав’ярню у Рівному

Андрій Суржук – один із десяти військовослужбовців, який у 2023 році подав заявку на грант для створення або розвитку власної справи. До речі, отримати таку грошову підтримку від держави можуть учасники бойових дій та їх дружини, пише Суспільне.

Андрій Суржук пригадав, як подав заяву на грант для створення власного бізнесу.

- Я проходив співбесіду, будучи на позиції. Там є інтернет лише через старлінк, це виглядало доволі прикольно, - каже Андрій.

Через півтора місяця після співбесіди, чоловік отримав гроші і восени 2023 року відкрив у Рівному кав'ярню.

- Все дуже просто, пишемо бізнес-план, подаємо його і реєструємо в "Дії", чекаємо співбесіди. З отриманням статусу ветерана, розумієш, що отримуєш ще певні можливості, які допомагають не тільки змінювати себе, свій напрямок розвитку, а й суспільство, яке тебе оточує. Ветеранський грант становив 500 тисяч гривень. Щоб реалізувати такий проєкт, потрібно було набагато більше, - розповідає чоловік.

До повномасштабної війни Андрій Суржук вже мав мережу з одинадцяти мобільних кав’ярень у Рівному. Власну справу розпочав із товаришем дев’ять років тому, після того, як закінчився його контракт зі Збройними силами України.

На передовій Андрій Суржук отримав поранення та останні пів року чоловік проходить реабілітацію. Навіть на передовій захисник мав власну каву і апарат для її приготування. Зараз він готується знову повернутись боронити незалежність України. Андрій поділився, що після перемоги хоче відкрити у Рівному тематичну військову кав'ярню, на стінах якої висітимуть фото його побратимів.

 

Читайте також