Рівняни кілограмами несуть 25-копійочні монети

Рівняни кілограмами несуть 25-копійочні монети

Оголошені недійсними із жовтня 25-копійочні монети, завдяки волонтерам виявились потрібними — на благодійну справу. Рівняни несуть копійки не жменьками, а кілограмами.

Тож акцію "Копійки рятують життя", яку благодійний фонд "Скарбниця надії" розпочав у жовтні, продовжили ще на місяць. Бо дуже багато рівнян виявляють бажання долучитися до неї. Ідея полягає у тому, щоб здати монети, що вже вийшли з обігу, на благодійність.

У волонтерки і керівниці благодійного фонду "Скарбниця надії" Мар'яни Реви на момент зустрічі з журналістами Суспільного було близько 50-ти кілограмів монет, що уже вийшли з обігу. Їх планують обміняти в банку. В організації вже встигли обміняти усе зібране на 17 тисяч гривень. Ще мають дріб'язку на орієнтовно 20 тисяч гривень.

- Ми закликали принести 25 копійок, які вже непотрібні, щоб люди не тратили час здавати їх банку. Людей багато долучилося, особливо школи, дитячі садочки, - розповіла Суспільному Мар'яна Рева. - Ми використовуємо ці кошти для пацієнтів дитячого онковідділення - на препарати, на обстеження, на КТ і на МРТ.

Читайте також